Utorak, 04.07.2017.

09:26

Novi predmet za osnovce od septembra, predavači policajci

Učenici četvrtog i šestog razreda od naredne školske godine imaće fakultativni predmet o bezbednosti, a predavači u školama biće policajci.

Izvor: Tanjug

Novi predmet za osnovce od septembra, predavači policajci
Foto: Thinkstock

To je izjavio ministar policije Nebojša Stefanović.

Inicijativa za pokretanje programa "Osnovi bezbednost dece", stigla je od njega lično, kada je u razgovoru sa nastavnicima video da deca imaju različite nivoe znanja o bezbednosti.

Od septembra u svim školama u Srbiji, kako kaže, jednom mesečno na časovima razredne nastave đaci će slušati predavanja o bezbednosti u saobraćaju, o opasnostima koje sa sobom nosi droga, alkohol, kako se zaštiti tokom vanrednih situacija- poplava, požara, zemljotresa, o vršnjačkom nasilju, opasnostima koje vrebaju na internetu.

"Imaćemo spremno do 1. septembra 2.000 instruktora, čak smo uključili i penzionisane policajce, jer imaju velika znanja i iskustvo koje mogu deci da prenesu", rekao je ministar gostujući na TV Pink.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: