Tokom noći srušen nelegalni objekat u Zemun Polju

U Zemun Polju je tokom noći srušen nelegalno izgrađeni objekat čije su rušenje u četvrtak sprečili građani, saopštila je opština Zemun.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

07:56

Tokom noći srušen nelegalni objekat u Zemun Polju
Foto: B92

Opština Zemun ističe da je Islamska zajednica kao investitor bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41, oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave.

"Radovi su nastavljani i nakon što je građevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava", navodi se u saopštenju.

Nakon što je građevinska inspekcija je na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvođenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, dodaje se u saopštenju opštine.

Kako saznaje N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći. Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje, a policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti. Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani, ali i nastavljani bez dozvole.

Akcija rušenja trajala je dva sata, a mediji prenose da je reč o nelegalnom verskom objektu koji je podigla Islamska zajednica.

Meštani su reporteru Tanjuga rekli da je pre i tokom rušenja bila ugašena struja i, kako tvrde, nisu im radili mobilni telefoni.

Imam Emin Zejnulahu rekao je da je dogovor bio da se sruši krov i sedam redova cigala, jer je za ostali deo zgrade pokrenut postupak legalizacije. Međutim, kako kaže, taj dogovor nije poštovan.

Vernici Islamske zajednice, pošto je u toku ramazan, svoju molitvu danas će obaviti na ulici, jer kako kažu, sada nemaju verski objekat, javlja Tanjug.

Uklanjanje ovog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za četvrtak, ali se od toga odustalo jer se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: