Šlem sa petokrakom stavio na glavu i krenuo u pljačku

Muškarac iz Zagreba Tomislav Kovačec (65) uhapšen je u Rijeci zbog pokušaja pljačke na trajektnom pristaništu, prenosi "Jutarnji".

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

11:12

Šlem sa petokrakom stavio na glavu i krenuo u pljačku
Foto: GettyImages

Kako navode, Kovačec se sumnjiči da je u ponedeljak oko 17 časova stavio na glavu kacigu sa zvezdom petokrakom i prišao pultu objekta za prodaju putnih karata.

Prvo je pitao koliko košta karta za ostrvo Rab i potom izvukao plinski pištolj koji liči na pravi i kroz otvor prodajnog pulta uperio ga u prodavca.

"Jutarnji" navodi da je pitao prodavca koliko novca ima u kasi, a na pitanje prodavca da li se šali rekao je da mu preda novac. Kada mu je prodavac napomenuo da je cela luka pod video-nadzorom, osumnjičeni se udaljio u nepoznatom pravcu.

Policija ga je uhapsila zbog krivičnog dela pokušaja razbojništva i određen mu je pritvor.

"Novi list" nezvanično saznaje da je Kovačec negirao krivično delo i branio se rečima da je u rukama imao dečji pištolj.

Osim toga, rekao je da je šlem stavio na glavu zato što se šalio, kao i da je prodavac shvatio da se šali zato što se nasmejao kada je u njega uperio pištolj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: