LSV: Za Hrtkovce da odgovaraju i Šešelj i nalogodavci

LSV ocenila je da je krajnje vreme da se pokrene proces protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Subota, 06.05.2017.

10:10

LSV: Za Hrtkovce da odgovaraju i Šešelj i nalogodavci

Stranka navodi da je vreme da se njemu i svim njegovim saučesnicima konačno sudi u Srbiji za progon hrvatskog i drugog nesrpskog stanovništva.

"Miting Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima 6. maja 1992. godine kada je u njegovom prisustvu pročitan spisak 'nepodobnih' gradjana hrvatske nacionalnosti, bio je uvod u nasilje, ubistva i progon najpre u tom, a zatim u još 20 mesta u Sremu", piše u saopštenju LSV.

Ta stranka je pozvala tužilaštvo i sve nadležne organe da pokrenu proces protiv Šešelja i "rasvetle i imenuju njegove nalogodavce, odgovorne za tadašnju, očito, državnu politiku iseljavanja nesrpskog i opozicionog stanovništva".

"Činjenica da je Haški sud oslobodio Šešelja krivice ne znači da on nije kriv i da mu se ne može i ne mora suditi ovde. Naprotiv", navodi se u saopštenju LSV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: