Markoviću priznanje Tesline međunarodne organizacije VIDEO

Predsedniku JS i Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi, u Vašingtonu je uručeno priznanje Tesline međunarodne organizacije sa sedištem u Filadelfiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2017.

19:34

Markoviću priznanje Tesline međunarodne organizacije VIDEO

Zahvaljujući se na priznanju Marković je rekao da je Srbija ponosna na Nikolu Teslu.

"Nikola Tesla je bio Srbin i on treba da bude motivacija za ceo srpski narod i da stalno pominjemo ime našeg i svetskog velikog naučnika. Niko ne mođe da nam otme Nikolu Teslu. Moja poruka za Hrvate i sve koji misle drugačije je da je Nikola Tesla Srbin i da je Srbija ponosna na Nikolu Teslu", rekao je Marković i podsetio da u Muzeju voštanih figura u Jagodini, postoje dve Tesline figure, po jedna iz mlađih i starijih dana.

Markoviću je priznanje uručila Zvezdana Stojanović, predsednica Tesline međunarodne organizacije za Teslinu naučnu fondaciju iz Filadelfije.

"Naša organizacija je u januaru u Njujorku imala konferenciju, gde je povodom takmičenja koje je u junu održano u Srbiji, u vezi sa znanjem o Nikoli Tesli između škola koje nose njegovo ime u celoj Srbiji, prvo mesto dodelila srednjoj školi "Nikola Tesla" iz Jagodine, čija su dva učenika i jedna profesorka bili najbolji i zato smo odlučili da ovo priznanje dodelimo vama i gradu Jagodini", izjavila je Stojanović i dodala da je u toku izrada projekta izgradnje replike Tesline laboratorije iz Kolorado Springsa uz nadu da će ista moći da se izgradi u Jagodini.
Marković je Zvezdani Stojanvić uručio plaketu grada Jagodine.

"Dolazak u SAD mnogo znači za mene lično i moj grad. Ja sam čovek kada obiđe neku državu obično nešto preslika i tako nešto napravi u Jagodini. Još uvek vam neću reći o čemu se radi", izjavio je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: