LSV uklonila svastike sa kuće Klajnovih

LSV je u Pančevu organizovala akciju uklanjanja nacističkih obeležja sa kuće jevrejske porodice Klajn, koje su u decembru 2016. nacrtali vandali.

Izvor: B92

Subota, 21.01.2017.

23:49

LSV uklonila svastike sa kuće Klajnovih

Bračni par Klajn se posle 19 godina vratio iz Kanade u svoju kuću u Pančevu, a od tada se suočavaju sa netrpeljivošću komšija.

U decembru im je neko na kući iscrtao kukaste krsteve, a kako je ranije preneo lokalni portal 013info.com, familija Klajn je ranije stradala samo zbog toga što su Jevreji.

Članovi LSV u Pančevu su pokrenuli akciju uklanjanja natpisa sa kuće, jer kako se navodi u saopštenju, "gradske vlasti nisu pokrenule konkretnu akciju kako bi pokazali da nije prihvatljivo žigosanje građana na osnovu verske, nacionalne ili druge pripadnosti".

Odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević osudio je "vandalsko ponašanje ekstremista" i ocenio da je "nedopustivo što gradska vlast nije preduzela ništa da se uklone neprimereni grafiti".

"Grad nije preduzeo ništa, što je potpuno nedopustivo. Pančevo pripada svim dobrim ljudima i na svaki oblik raspirivanja verske i nacionalne mržnje treba hitno reagovati", naveo je Keljević i pozvao nadležne organe da što pre otkriju počionioce i pruže zaštitu porodici Klajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: