Naglo pogoršano zdravstveno stanje bivšeg predsednika

Zdravstveno stanje bivšeg predsednika Portugala, socijaliste Marija Soareša, koji je od ponedeljka "u dubokoj komi", naglo se pogoršalo.

Izvor: B92

Petak, 30.12.2016.

07:45

Naglo pogoršano zdravstveno stanje bivšeg predsednika
Getty Images

To je saopštila bolnica Crvenog krsta u Lisabonu.

"Kod Soareša postoje znaci pogoršanja funkcije organa i njegovo stanje je i dalje veoma kritično", rekao je novinarima portparol bolnice Žose Barata i dodao da nijedan od vitalnih organa "nije otkazao".

Soareš (92) je rebačen 13. decembra u bolnicu Crvenog krsta zbog slabosti i smešten na odeljenje intenzivne nege, a posetili su ga brojni političari, među kojima i francuski senator, socijalista Alen Neri.

On je novinarima rekao da je Soareš "simbolička ličnost" za francuske socijaliste i da je svojim primerom pokazao "da se svaka zemlje može izboriti za slobodu".

Posle kratkotrajnog poboljšanja, stanje bivšeg portugalskog lidera naglo se pogoršalo u subotu pošto mu je pozlilo, ali detalji o tome nisu saopšteni.

Soareš, koji je četiri decenije bio vodeća ličnost na političkoj sceni Portugala, osnivač je Socijalističke partije i bio je ministar spoljnih poslova, poslanik u Evropskom parlamentu, dva puta predsednik vlade i od 1986. do 1996. godine predsednik Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: