"Šta će Srbija zateći u Evropskoj uniji? To niko ne zna"

U Evropskoj uniji ima mesta za neutralne zemlje, izjavio je austrijski ambasador u Srbiji Johanes Ajgner u intervjuu za "Blic".

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2016.

08:12

Tanjug

On je, međutim, ukazao da su, posle Austrije, Švedske, Finske i Irske, ako se ne računaju Kipar i Malta, sve zemlje koje su ulazile u EU postajale i članice NATO-a, ili su bile njegov član pre ulaska u Uniju.

"Srbija treba da se približi stavovima EU kako bi ih preuzela kad sutra postane članica, ali pitanje je koji će to stavovi biti kad do toga dođe", dodao je Ajgner.

Prema njegovim rečima, "niko ne zna koji će sutra biti odnos Evropske unije prema Rusiji".

Upitan kakve su šanse da Srbija u nekom pristojnom vremenskom periodu postane članica EU, Ajgner je rekao da je to nezahvalno prognozirati.

"Ali, ako uzmemo za primer Hrvatsku, znamo da je od otvaranja pregovora do prijema prošlo osam godina, pa se mozemo prema tome orijentisati".

Na pitanje, šta ćemo zateći u EU kada dođemo tamo, on je rekao da to niko ne zna, ali da je siguran da će Evropska unija opstati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: