NS: Za tribinu "Urušavanje demokratije" nema termina

Tribina “Urušavanje demokratije” u organizaciji Vojvođanske politikološke asocijacije trebalo je da bude održana sutra u Skupštini Vojvodine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2016.

20:16

NS: Za tribinu
Foto: Tanjug

Međutim, domaćin im je uskratio gostoprimstvo pod izgovorom da traženi termin nije u okvirima radnog vremena, kažu organizatori.

U Skupštini kažu da je njihovu sugestiju da se promeni termin tribine organizator shvatio kao odbijanje.

Da li je urušena demokratija zatvaranjem vrata najvišeg doma svih građana Vojvodine organizatorima tribine “Urušavanje demokratije”?

Organizatori skupa tvrde da im je radno vreme Skupštine predočeno kao prepreka.

Radno vreme Skupštine Vojvodine je preko nedelje od osam do četiri sata posle podne, a vikendom Skupština ne radi. Ipak, ponekad naprave izuzetak, pa je tako bilo i ovog vikenda, kada je upravo u skupštinskim salama održana tribina o antifašizmu.

Takav izuzetak ipak nije napravljen kada je reč o skupu “Urušavanje demokratije”

Organizator tribine je poznati novosadski politikolog, vrlo često oštar kritičar vojvođanske i republičke vlasti.

“Meni je samo jutros na moju sms poruku odgovorio predsednik Skupštine da je on učinio sve što može, ali da salu ne mogu da koristim. Mene je sramota što se ovo dešava u Novom Sadu i Autonomnoj pokrajini Vojvodini, mene je sramota da se to dešava od čoveka s kojim sa ja zajedno pre petog oktobra bio na istoj strani i posle petog oktobra“, navodi politikolog Duško Radosavljević.

Ištvan Pastor nije želeo da govori o ovoj temi i uputio nas je na generalnog sekretara Skupštine Vojvodine. Od generalnog sekretara Skupštine Vojvodine najpre smo imali uveravanja da ćemo dobiti izjavu, ali je nakon toga insistirao na pisanom odgovoru.

U odgovoru tvrde da skup zvanično nikad nije ni zakazan, već da im se Radosavljević, kako kažu, obratio molbom.

“Nakon toga mu je sugerisano da bi to trebalo da bude u toku radnog vremena, a ne nakon njega, kako je insistirano od strane organizatora, o čemu smo ih zvanično obavestili. Oni su ovu našu sugestiju shvatili kao otkazivanje skupa, što nije informacija koja odgovara istini”, kaže generalni sekretar APV Nikola Banjac.

“Nije majka grdila sina što se kockao, nego što se vadio” - tim rečima Radosavljević komentariše ovakve tvrdnje generalnog sekretara. On kaže da je ovakvim potezom ugušen dijalog nevladinog sektora i pita o čemu oni smeju da pričaju u ovoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: