Subota, 26.11.2016.

13:16

Američka kongresmenka o Kastru: Tiranin je mrtav

Američka republikanska kongresmenka kubanskog porekla Ileana Ros-Lehtinen je povodom smrti Fidela Kastra u saopštenju navela da je "tiranin mrtav".

Izvor: Tanjug

Američka kongresmenka o Kastru: Tiranin je mrtav

"Zora novog početka može da svane nad poslednjim preostalim komunističkim bastionom u zapadnoj hemisferi", napisala je Ros -Lehtinen, prenosi Rojters.

Vest o smrti Kastra izazvala je oprečne reakcije - dok u Havani tuguju, na ulicama Majamija se slavi.

Pola sata nakon što su kubanske vlasti zvanično saopštile da je Kastro preminuo, nastalo je opšte veselje u naselju "Mala Havana" u Majamiju, gde žive mnogi Kubanci koji su tamo pobegli od komunističke vladavine.

Radost zbog smrti Fidela Kustra neki su izrazili trubeći iz automobila, a neki udarajući u šerpe, mašući kubanskim zastavama i klicajući u centru te zajednice Kubanaca u egzilu na Floridi, gde je čak istim povodom priređen i vatromet uz zvuke salse, prenose agencije.

"Ovo je najsrećniji dan u mom životu, Kubanci su konačno slobodni", rekla je 84-godišnja Orlidija Montels.

Kubanski lider i revolucionar Fidel Kastro preminuo je u petak uveče u 22,29 sati po kubanskokm vremenu, potvrdio je predsednik Kube Raul Kastro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: