Četvrtak, 13.10.2016.

00:55

Srpska lista podnosi žalbu na zakon o Trepči

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić zajedno sa poslanicima, podneće žalbu Ustavnom sudu Kosova na usvojeni zakon o Trepči.

Izvor: Tanjug

Srpska lista podnosi žalbu na zakon o Trepči
Tanjug

Žalba će, kako je saopšteno iz Srpske liste, biti predata u 10 sati u zgradi Ustavnog suda.

Kosovska skupština usvojila je u noći između petka i subote Zakon o Trepči prema kojem 80 odsto kapitala pripada samoproglašenoj državi Kosovo, a 20 odsto zaposlenima u tom kombinatu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obavestio je juče javnost da je Vlada Srbije odlučila da poništi sve pravne posledice akata i radnji privremenih institucija samourpave u Prištini koji se odnose na pravni i faktički položaj Trepče A.D.

"Ovakvu odluku smo bili prinuđeni da donesemo jer želimo da Trepča nastavi da radi", rekao je premijer.

Trepča je od vitalnog zančaja za osptanak severa KiM, istakao je Vučić, te dodao:

"U Trepči trenutno radi 600 do 1.200 ljudi, a 3.000 je na budžetu. U Trepči imamo dva rudnika, dva na severu koja su otvorena, Belo Brdo i Crnac, oba se većim delom nalaze na teritoriji centralne Srbije", rekao je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: