Utorak, 11.10.2016.

14:41

Opozicija traži hitnu sednicu Odbora za KiM

Poslanici nekih opozicionih stranaka, članovi odbora za KIM, zatražili su od predsednika skupštinskog Odbora za KiM Milovana Drecuna da hitno sazove sednicu.

Izvor: Tanjug

Opozicija traži hitnu sednicu Odbora za KiM
Foto: Tanjug

Oni zahtevaju i prisustvo direktora Kancelarije za KIM Marka Đurića.

Drecun je ranije rekao da očekuje da sednica bude održana 17. oktobra, ali ovi poslanici traže da bude najkasnije sutra pre podne, imajući u vidu aktuelnu političku, ekonomsku i bezbednosnu situaciju na KIM.

Očekuju da budu informisani o dosadašnjem toku pregovora sa privremenim institucijama samouprave u Prištini pod okriljem EU, sa posebnim osvrtom na slučaj Trepča.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je da je Vlada Srbije današnjom odlukom u vezi s kombinatom Trepče pokazala svoju nemoć.

"Vlada je pokazala svoju nemoć i rekao bih i svoju glupost", rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije komentarišući oduku Vlade da "poništi pravne posledice svih akata i radnji" Prištine koje se odnose na Trepču.

On je rekao i da je "poznato da je Evropska unija sponzor nezavisnog Kosova i svega što vlast u Prištini radi" i dodao da "u Briselu (sedišu EU) nema sreće za Srbiju".

Premijer Aleksandar Vučić je ranije rekao da je Vlada "u najvećem delu" prihvatila predlog svoje Kancelarije za Kosovo i Metohiju i donela "odluku o poništavanju svih pravnih akata i radnji privremenih institucija u Prištini koje se odnose na Trepču".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: