Ponedeljak, 19.09.2016.

11:24

JR ubedljiva, Putinovi imaju 105 mesta više u Dumi

Jedinstvena Rusija ruskog predsednika Vladimira Putina, prema preliminarnim rezultatima, osvojila je 343 od 450 mesta u Donjem domu ruskog parlamenta.

Izvor: Tanjug

JR ubedljiva, Putinovi imaju 105 mesta više u Dumi
Foto: Getty Images

Kako je saopštila Centralna izborna komisija, to je 76,22 odsto biračkog tela, a Putinova partija sada ima čak 105 mesta više u Dumi.

Rezultat je baziran na osnovu 93 odsto prebrojanih glasova posle jučerašnjih parlamentarnih izbora, rekla je predsednica komisije Ela Pamfilova novinarima.

Komunistička partija je osvojila 42 mandata, što je 9,34 posto ukupnih glasova. Liberalnodemokratska partija ima 39 mandata u novom sazivu osvojivši 8,67 posto glasova, a za njima je Pravedna Rusija sa 23 mandata - što je 5,11 posto osvojenih glasova, navodsi TAS.

Po jedan mandat su dobile Civilna platforma i nezavisni kandidat Vladislav Reznik.

Na prethodnim izborima za Državnu dumu 2011. godine Jedinstvena Rusija je osvojila nešto više od 49 odsto glasova.

Izlaznost je 47,55 odsto, što je mnogo manje nego na prethodnim izborima za Dumu - 2011. godine na birališta je izašlo 60,21 odsto birača.

Agencija Tas navodi da će Sergej Smirnov biti imenovan za novog zamenika šefa ruske predsedničke administracije za unutrašnju politiku.

"Da, to će biti Smirnov, on će biti odgovoran za rad Savezne skupštine", rekao je za Tas izvor blizak administraciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: