Sreda, 31.08.2016.

09:13

RS daje ime putu "9. januar", na otvaranju Vučić?

Auto-put Banjaluka-Doboj zvaće se "9. januar", objavila je RTV Republike Srpske, a ovakav naziv dobiće dve nedelje pred referendum o danu republike.

Izvor: Tanjug

RS daje ime putu
Ilustracija: Thinkstock

Kako je rekao resorni ministar Neđo Trninić, put će dobiti takvo ime jer je tog datuma Skupština srpskog naroda u BiH donela odluku o nastanku RS.

Kako navodi RTRS, prva deonica autoputa od Doboja do Prnjavora biće otvorena 11. septembra, a svečanosti ćeuz najviše zvaničnike Republike Srpske, prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Nadam se da će ceremoniji prisustvovati i veliki broj građana, kao i načelnici pet opština kroz koje prolazi autoput. Ovaj autoput je još jedan dokaz da Republika Srpska ulaže u infrastrukturu", rekao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: