Sreda, 10.08.2016.

17:37

Krim "gori": Ubijeni ruski agent i vojnik; RUS: Terorizam

Ruska Federalna bezbednosna služba saopštila je da su jedan njen agent i jedan vojnik ubijeni u dva odvojena incidenta.

Izvor: Beta

Krim
Getty Images

Ti incidenti su okarakterisani kao neuspeli teroristički napadi, prenela je agencija Asošiejted pres.

U saopštenju se navodi da je FSB sprečila terorističke napade na Krimu, koje je pripremao obaveštajni sektor ukrajinskog Ministarstva odbrane, javila je ruska agencija Tas.

"Grupa sabotera otkrivena je 7. avgusta u gradu Armjansku na Krimu, a jedan pripadnik FSB-a ubijen je u sukobu do kojeg je došlo prilikom hapšenja terorista", navodi se na zvaničnom sajtu FSB-a i dodaje da je na mestu napada pronađeno 20 improvizovanih eksplozivnih naprava sa više od 40 kilograma eksploziva, kao i municija, granate i standardno specijalno oružje ukrajinskih oružanih snaga.

FSB takođe navodi da je "obaveštajna mreža ukrajinskog Ministarstva odbrane presečena zahvaljujući merama preduzetim na Krimu" i da su uhapšeni ukrajinski i ruski građani koji su pomagali u pripremanju terorističkih napada, javlja Tas.

Prema navodima iz saopštenja, jedan od organizatora napada je ukrajinski državljanin Jevgenij Panov, zaposlen u obaveštajnom sektoru ukrajinskog Ministarstva odbrane.

S druge strane, Ministarstvo je negiralo tvrdnje FSB-a da su ukrajinski specijalci pokušali oružani napad na teritoriju Krima, navodi Tas, pozivajući se na današnji izveštaj agencije Rojters.

Agencija Asošiejted pres prenela je da je FSB saopštila da su još dve grupe sabotera 7. avgusta pokušale da uđu na teritoriju Krima, kao i da je jedan ruski vojnik poginuo u artiljerijskoj vatri ukrajinskih snaga.

Rusija je 2014. godine pripojila poluostrvo Krim svojoj teritoriji posle održanog referenduma

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: