Novi detalji o ubici iz Minhena

Mesto u kojem je živeo osamnaestogodišnji ubica i samoubica iz Minhena danas je pusto i privlači pažnju samo medija.

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2016.

16:06

Novi detalji o ubici iz Minhena

Porodica čiji je stan juče detaljno pretresen kako bi se pronašli motivi masakra ne pojavljuje se u javnosti, komšije isto tako teško razgovaraju o svemu.

"Poznavao sam ga naravno, živimo u istoj zgradi bio je normalan mladić, tih, nikada nije pravio problema", kaže jedan komšija.

"Srela sam ga nekoliko puta bio je normalan, ovo jeste drugačiji kraj, ali u svakoj ulici možete sresti takvu osobu", navodi komšinica.

"Ovo nije deo Minhena koji je idealan za život. Mnogo stranaca živi ovde, u blizini je i železnička stanica", objašnjava meštanin.

Kako saznajemo Soloman je živeo teže, raznosio je novine za džeparac, ali postoji mogućnost da je sve ovo počinio jer je u školi bio maltretiran od svojih drugara.
Priča se da je često dobijao batine.

Koliko ima istine u tome utvrdiće istraga, ali ono što je sigurno, ni jedna informacija ne može da vrati ni jedan život. Mesto
zločina u Minhenu je i dalje prekriveno cvećem, svećama i suzama.

"Šta da vam kažem, strašno je zaista je strašno da jedna osoba ubije toliko nedužnih ljudi. Ne plašim se, vlasti rešavaju ovaj slučaj i uveravaju nas da je bezbednost na dobrom nivou", reči su koje se čuju u Minhenu.

Upravo je to problem bezbednosnih snaga što su visše fokusirani na grupe od kojih prete teroristički napadi nego na pojedince koji mogu da počine višestruko ubistvo.

Građani Minhena i dalje negoduju zbog prvobitnoh dezinformacija da se puca sa više strana i da ima vise napadača i nadaju se da ce im institucije pokazati da mogu da veruju u njih.

Bavarska policija saopštila je da je napadač koji je pre dva dana izveo smrtonosni napad u Minhenu i ubio devet osoba planirao taj čin godinu dana.

Napadač, Nemac iranskog porekla, preko Interneta je ilegalno kupio pištolj, naveli su istražitelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: