Nikolić uputio telegram saučešća Nemačkoj

Predsednik Tomislav Nikolić uputio je povodom napada u Minhenu, saučešće predsedniku SR Nemačke Joahimu Gauku, porodicama nastradalih i građanima Nemačke.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2016.

15:30

Nikolić uputio telegram saučešća Nemačkoj
Foto: Tanjug

"Sa velikom tugom i bolom smo primili vest o terorističkom napadu u Minhenu u kome je stradao veliki broj nedužnih građana.

"Duboko nas je potresao ovaj bezumni čin koji je još jednom jasno pokazao da terorizam nema granica i da je neophodno da se cela međunarodna zajednica najhitnije udruži u borbi protiv ovog najvećeg zla današnjeg vremena kako bi se obezbedili mir, bezbednost i stabilnost u svim zemljama sveta", naveo je Nikolić u telegramu.

On je izrazio uverenje da će Nemačka preduzeti sve kako bi se sprečilo da se ovakvi akti terorizma ponove bilo gde u svetu, ističući9 da je Srbija spremna da u borbi protiv terorizma da svoj pun doprinos.

"U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, Vama i porodicama nastradalih upućujem izraze najdubljeg saučešća. Ranjenima u ovom brutalnom napadu želimo brz oporavak", navodi se u telegramu u kome se izražava iskrena solidarnost sa porodicama nastradalih i svim građanima Nemačke, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: