DSS traži hitnu odgovornost zbog smrti uličnog prodavca

Predsednik beogradskog odbora DSS Uroš Janković traži hitnu istragu i odgovornost Komunalne policije zbog smrti uličnog prodavca tokom pokušaja legitimisanja.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.06.2016.

13:42

DSS traži hitnu odgovornost zbog smrti uličnog prodavca

"DSS ne može da ostane nema na to da se obični građani nalaze u situaciji u kojoj pošteno zarađuju za svoj hleb, a nemaju nikakva prava i tretiraju ih kao kriminalce. Istovremeno, pravi kriminalci uživaju sve benefite države, pa se čak pojavljuju na televiziji i vode ih od rijalitija do rijalitija, i pokazuju kao mečku", kaže Janković.

Ulični prodavac umro je u sredu na pijaci na Vidikovcu prilikom rasprave sa komunalnim policajcima. Prema navodima te službe, on nije hteo da se legitimiše pa su komunalci zatražili intervenciju policije.

Janković je ocenio da komunalne policije nigde nema kada "fantomi ruše po Savamali", ali da se "iživljavaju" kada treba da se kazne prodavci ili putnici.

"Sa žaljenjem konstatujemo da smo nekada imali pozornike na ulicama koji su čuvali naše građane, a sada imamo komunalne policajce koji po uzoru na grsku vlast postaju sve bahatiji. Svako ko je imao bilo kakav kontakt sa Komunalnom policijom, zna koliko su bahati, nedodirljivi i na najbrutalniji način se iživljavaju nad građanima. Problemi običnog sveta njih ne dotiču", dodaj je on.

Janković je dodao da DSS smatra da je poslednji trenutak da se urede položaj i ovlašćenja pripadnika Komunalne policije koje treba transformisati u istinske zaštitnike reda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: