Šta piše u Predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici

Jednaest poslanika Skupštine Srbije podnelo je Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, s predlogom da se donese po hitnom postupku.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

14:42

Šta piše u Predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici
Tanjug

Predlog su potpisali Sulejman Ugljanin, Enis Imamović, Čedomir Jovanović, Žarko Korać, Nataša Mićić, Nenad Milić, Nenad Čanak, Goran Čabradi, Olena Papuga i Nada Lazić.

U predlogu se navodi da se podnosi u cilju vraćanja međunacionalnog poverenja, izgradnje stabilnog i trajnog mira, sigurnosti, saradnje i poverenja među narodima.

U predlogu stoji da rezolucija treba da najoštrije osudi genocid u Srebrenici, kao i poricanje genocida, uz proglašavanje 11. jula za Dan sećanja na genocid u Srebrenici.

Kao obrazloženje za zahtev za donošenje po hitnom postupku navodi se da je obeležavanje 21. godišnjice od genocida u Srebrenici 11. jula 2016. godine, te da potpisnici smatraju da je iz tog razloga neophodno usvajanje rezolucije pre tog datuma.

Kompletan Predlog rezolucije se nalazi u prilogu: .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: