Evropa upozorava: Srpski putevi puni lažnih šlep službi

Poslednjih dana evropski auto-moto savezi upozoravaju putnike koji prolaze kroz Srbiju na lažne šlep službe.

Izvor: RTS

Nedelja, 26.06.2016.

09:55

Default images
Foto: Thinkstock

Nekima se čak preporučuje da izbegavaju tranzit kroz našu zemlju, jer je ove drumske razbojnike na prvi pogled teško prepoznati, i sačuvati se.

Direktor Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija rekao je Gostujući u Dnevniku RTS-a da je ovo problem koji postoji 20 godina i da su na njega intenzivno upozoravali kroz medije i emisije, ali da prave reakcije nije bilo, pa sada imamo i međunarodno upozorenje.

Prema njegovim rečima, meta ovakvih lažnih službi su strani državljani.

Butulija objašnjava da u situaciji kada strani državljanin ima problem na kolima, na drumu se pojavljuje vozilo ADAC (nemački Auto-moto savez) koje izgleda identično kao u Nemačkoj, što nije slučaj u regularnoj srpskoj šlep službi.

Kako je istakao, neovlašćeno korišćenje loga je prekršaj.

"Ovakva služba, obeća jeftinu popravku vozila, jeftinu pomoć. Zatim se, strani državljanin nalazi u nekom neovlašćenom servisu i obično su uslovljeni da višestruko plate za kvar, nego što bi ih to inače koštalo. U slučaju da neće da plate, zaprećeno im je da neće dobiti vozilo natrag", istakao je Butulija.

Prema njegovom mišljenju, nije realno da se da preporuka da Srbija nije bezbedna i da je turisti zaobilaze.

Međutim, Butulija smatra da ne treba čekati takve preporuke, već da se mora nešto uraditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: