Sreda, 01.06.2016.

08:46

Vojna vežba 27 zemalja, 25.000 ljudi, pet podmornica...

U međunarodnim vojnim pomorskim vežbama na Pacifiku sledećeg meseca učestvovaće rekordnih 27 zemalja, saopštila je Američka ratna mornarica.

Izvor: Beta

Vojna vežba 27 zemalja, 25.000 ljudi, pet podmornica...
Foto: Beta, AP

Vežbe RIMPAC (Rim of the Pacific exercises) u području Havaja i kod južne Kalifornije počeće 30. juna i trajaće pet sedmica.

Više od 25.000 ljudi, 45 brodova, pet podmornica i više od 200 aviona učestvovaće u vežbama.

Prvi put će se pridružiti i mornarice Brazila, Danske, Nemačke i Italije, a Kina će drugi put poslati svoje brodove.

Američka ratna mornarica, domaćin vežbi RIMPAC, poziva zemlje koje se nalaze na rubovima Tihog okeana, ali i druge države, da učestvuju u vežbama koje se održavaju svake druge godine od 1971. Ove godine će učestvovati najveći broj zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: