"Orlandić zna sve o ubistvu mog brata, ali ne sme..."

Dvanaest godina traje enigma ko je i zašto 27. maja 2004. godine ubio Duška Jovanovića, glavnog i odgovornog urednika lista "Dan", podsećaju Večernje novosti.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

08:46

Default images
Thinkstock

Ko je povukao oroz i po čijem nalogu, ko se sve nalazio u tamnom "golfu 3" iz kog je u pokretu progovorio "kalašnjikov" i smrtonosni hici?

Za ovo vreme nadležni su uhapsili i osudili za saučesništvo u zločinu na 19 godina zatvora jedino Podgoričanina Damira Mandića.

Porodica Jovanović je ubeđena da je naredba za likvidaciju stigla iz vrha države, službe DB i mafijaških krugova.

“Tvrdim da je mog brata ubio onaj koji je imao najviše koristi od njegove smrti, a za to imam dokaze koje sam dao nadležnim službama”, kaže za "Večernje novosti" Miško Jovanović, brat ubijenog Duška.

Međutim, iz policije su stizale izjave službenika da je ubistvo Duška Jovanovića policijski rešeno. Tako su govorili i nekadašnji čelnici policije Dragan Đurović i Mićo Orlandić, pozivajući se na "operativna saznanja".

Kao izvršioce Duškovog ubistva pominjalali su Vuka Vulevića i Armina Mušu Osmanagića (ubijen kasnije u Baru), ali se na tome sve završilo.

“Orlandić zna sve o ubistvu moga brata, ali on ne sme ništa da kaže zbog pretnji ubica i nalogodavaca. Zbog toga je napustio policijsku funkciju”, kaže Jovanović.

On pozdravlja spremnost novog ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da raspiše novčanu nagradu za informacije koje bi doprinele rasvetljavanju ubistva njegovog brata.

“Onima koji stvarno hoće da otkriju počinioce ovog zločina preporučujem pismo koje je Duško dobio, nekoliko meseci pre nego što je likvidiran. Ulazak u sadržinu tog pisma, a posebno ko je stvarni autor, pokazalo bi da je to logistika koja će kroz nekoliko meseci biti sprovedena u delo. Nadamo se da će ono da bude dragocen dokaz novim ljudima u državnom tužilaštvu”, dodaje Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: