Utorak, 24.05.2016.

17:51

"Vreme da i mi Albanci, budemo deo srpske vlade"

Mi smo od devedesetih parlamentarna stranka i uvek smo bili u opoziciji, mislimo da je sada vreme da budemo deo Vlade Srbije, kaže Fatmir Hasani iz PDD za B92.

Izvor: B92

Gostujući u Kažiprstu jedini predstavnik Albanaca s juga Srbije u novom skupštinskom sazivu rekao je da on može da predstavlja svojevrstan "most saradnje".

"Želimo da utičemo pozitivno na stabilnost, da budemo most između Srbije, Albanije i Kosova. Cilj nam je i da utičemo na razvoj Preševa, Medveđe i Bujanovca", rekao je Hasani.

Kako je naveo, osnovni cilj njegovog delovanja biće ekonomski razvoj tri opštine s juga Srbije, ali zasad nema nečega o čemu bi se pregovaralo s vladajućom većinom.

Na pitanje da li bi ulazak u vladu podrazumevao da Partija za demokratsko delovanje zatraži ministarsko mesto ili neko mesto državnog sekretara, Hasani odgovara da "zasad ništa nije precizirano".

Hasanijeva partija je jedina koja je učestvovala na republičkim izborima u Srbiji iz tog dela zemlje, jer su se ostale odlučile na bojkot.

"Jesu bojkotovale izbore, ali ja sam u stanju da sarađujem i sa tim partijama i da njihove stavove prenosim u Skupštini", rekao je Hasani.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: