Migranti kao u zatvoru, Tabanovci ograđeni žicom

Žičanom ogradom visokom tri metra makedonska vojska je za četiri dana potpuno ogradila kamp za migrante u Tabanovcima.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

21:33

Migranti kao u zatvoru, Tabanovci ograđeni žicom
Foto: B92

Migranti kažu da se osećaju kao u zatvoru, a nadležni tvrde da sve rade zbog bezbednosti izbeglica i lokalnog stanovništva.

Ograda oko kampa u Tabanovcima duga je oko 1000 metara, a na visini od tri metra dodatno je postavljena i bodljikava žica. Unutar kampa sada je izolovano 800 migranata iz Iraka, Sirije, Avganistana i Pakistana.

Sirijka Sulja koja je krenula kod ćerke u Nemačku takođe je sada zarobljena u kampu i ne zna kada će i gde nastaviti put.

Kamp u Tabanovcima se nalazi između železničke stanice i naselja. Upravnik kampa tvrdi da je sve urađeno zbog bezbednosti migranata i stanovnika.

Nadležni u Tabanovcima ne znaju kako će migranti dobijati dozvole za izlazak. Pored toga nedaleko od kampa već treću nedelju u šatorima na samoj granici sa Srbijom boravi oko 280 migranata, koji su se tu zatekli u momentu zatvranja balkanske rute.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: