Princ Čarls završava dvodnevnu posetu Srbiji

Britanski princ Čarls sa suprugom Kamilom završava danas dvodnevnu posetu Srbiji u okviru petodnevne turneje po Balkanu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.03.2016.

00:24

Princ Čarls završava dvodnevnu posetu Srbiji
Foto: Tanjug

Planirano je da princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola danas posete Novi Sad, gde će prisustvovati kulturnom programu u Katoličkoj porti i otkrivanju memorijalne ploče britanskim humanitarnim radnicima.

Posle toga, prinčevski par posetiće Galeriju Matice srpske i susrešće se s kustosima i decom koja učestvuju u projektu "Moving Museums" Britanskog saveta, koji organizuje Britanski savet (British Council).

Princ od Velsa posetiće manastir Kovilj, a potom će obići Koviljsko-petrovaradinski rit.

Vojvotkinja od Kornvola posetiće Muzej pčelarstva u Sremskim Karlovcima gde će učestvovati na dogadaju "Fud iz grejt" (Food is Great).

Prinčevski par uveče će se vratiti u Beograd gde će u Narodnoj skupštini Srbije biti gosti na prijemu koji u njihovu čast organizuje predsednica Skupštine Maja Gojković u saradnji s ambasadom Velike Britanije.

Princ Čarls sa suprugom Kamilom u Beograd je došao iz Hrvatske, a balkansku turneju nastavlja posetama Crnoj Gori i Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: