Kragujevac: Svi u pripravnosti, bez opasnosti

Kiša koja je u četvrtak skoro celog dana padala u Kragujevcu još uvek ne predstavlja opasnost za vodotokove u gradu.

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

08:45

Kragujevac: Svi u pripravnosti, bez opasnosti
Foto: Tanjug

Osim toga, sve nadležne službe su u pripravnosti, zaključeno je na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao gradonačelnik Radomir Nikolić.

Situacija na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga je stabilna, a sve reke su u svojim koritima, rekao je na sinoć održanoj vanrednoj sednici komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Damjan Srejić.

Procene su da u ovom trenutku ne postoji ozbiljna pretnja po stanovništvo i materijalna dobra i da niko nije ozbiljno ugrožen, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu grada Kragujevca.

Prema rečima Zorana Kočovića, načelnika Uprave za vanredne situacije, tokom večeri nadležni su obišli sve kritične tačke na području Šumadijskog upravnog okruga i u gradu Kragujevcu.

U pripravnosti su vatrogasci spasioci i sva tehnika, jedna specijalizovana jedinica civilne zaštite, a u Kragujevac je stigao i specijalni tim za spasavanje na vodi i pod vodom.

U Kragujevac su sinoć pristigli i pripadnici 333. inženjerskog bataljona Vojske Srbije sa mehanizacijom, koji će tokom današnjeg dana biti angažovani na kritičnim tačkama reke Uglješnice.

Sa sednice Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca upućeno je upozorenje stanovništvu posebno građanima koji žive u nižim delovima grada, kao i područjima koja su bila poplavljena pre dve godine, da zbog mogućnosti izlivanja kišne kanalizacije preduzmu preventivne mere.

Tokom večeri građanima je podeljeno oko 500 džakova sa peskom. Svi kapaciteti u gradu su u pripravnosti, a Situacioni centar od sinoć dežura 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: