Petak, 26.02.2016.

00:42

Muzalas: Grčka neće postati "Liban Evrope"

Joanis Muzalas, zamenik ministra unutrašnjih poslova Grčke, laže da Grčka ne želi da bude ostavljena od ostatka EU kako bi postala "Liban Evrope".

Izvor: Tanjug

Muzalas: Grčka neće postati

Muzalas kaže da ta država ostaje pri pretnji da će preduzeti jednostranu akciju ukoliko EU preduzela mere koje bi naterale Atinu na prihvatanje sve više migranata i izbeglica.

Kako prenose agencije, Muzalas tvrdi da Grčka ne želi da bude ostavljena od ostatka EU kako bi postala "Liban Evrope", prihvatanjem miliona migranata i izbeglica.

Grčki zvaničnik je kritikovao sastanak u Beču na kojem su se Austrija i mnogi njeni južni susedi duž balkanske rute dogovorili da pooštre granične kontrole. Muzalas, koji je zadužen za migracije, upozorio je da će pre ili kasnije oni morati da u potpunosti da zatvore svoje granice.

U obraćanju na ključnom sastanku u Briselu, Muzalas je kritikovao druge zemlje zbog "unilateralnih" akcija koje utiču na Grčku.

"Veoma veliki broj (učesnika) ovde će pokušati da diskutuju o tome kako se treba baviti humanitarnom krizom u Grčkoj, koju one same planiraju da stvore. Grčka neće prihvatiti jednostrane akcije. I Grčka može da izvede jednostrane akcije. Grčka neće prihvatiti da postane Liban Evrope , skladište duša, čkai da se to učini uz značajno finansiranje iz EU", naglasio je Muzalas.

Prema UN, do sada je četiri miliona izbeglica pobeglo iz Sirije u relativnu sigurnost susednih zemalja, od čega je više od milion u Libanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: