Sistem koordinacije puta ka EU neprihvatljiv za RS

Odluka o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH uzburkala je strasti između dva politička bloka u Republici Srpskoj, pišu banjalučki mediji.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

08:27

Sistem koordinacije puta ka EU neprihvatljiv za RS
Foto: Thinkstock

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkog domu PS BiH Staša Košarac zatražio je hitnu smenu Saveta ministara, jer usvojena odluka ide na štetu RS, prenela je RTRS.

Ministri Igor Crnadak i Dragan Mektić ocenili su da je usvojeni mehanizam dobar za RS, a da je način usvajanja manje važan.

Premijerka Željka Cvijanović poručila je srpskim ministrima u Savetu ministara BiH da bi bilo logično da su pre glasanja za spornu odluku zatražili stav institucija RS što, kako tvrdi, nisu uradili.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Milica Marković najavila je da će poslanici ove stranke zatražiti od predsedavajućeg Saveta ministara Denisa Zvizdića, ali i srpskih ministara, objašnjenje u vezi sa utvrđivanjem mehanizma koordinacije.

Marković sumnja da je uopšte održana sednica Saveta ministara 26. januara, jer na zvaničnom sajtu nema informacija o tome.

Takođe, propao je pokušaj poslanika SDP-a Saše Magazinovića da se na sednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH razgovara o usvojenom mehanizmu.

Članovi Komisije iz SDA, SBB-a i HDZ-a BiH odbili su taj predlog.

Sada je i potpuno jasno da je ključni dokument za pregovore BiH sa EU usvojen daleko od očiju javnosti, a netransparetnost i tajnost samog čina usvajanja Odluke o mehanizmu koordinacije navodi na sumnju i skrivene namere, prenela je RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: