Petak, 12.02.2016.

10:28

Narodne kuhinje ponovo dele hranu

Korisnicima narodnih kuhinja se ponovo dele besplatni obroci, nakon isplate novčane pomoći i mnogo prašine koja se podigla u javnosti.

Izvor: B92, Tanjug

Narodne kuhinje ponovo dele hranu
Foto: B92

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je grad bzro reagovao kako bi problem bio rešen.

"Došao sam da obiđem punkt narodne kuhinje u Rakovici i da se lično uverim da narodne kuhinje rade. Obroci se isporučuju korisnicima, kao što smo juče i obećali", rekao je Mali novinarima, nakon posete puntka gde se deli hrana.

Kako je istakao grad je brzo reagovao, korisnici su dobili i novčanu pomoć, a od danas ponovo imaju redovnu isporuku obroka.

"Ovo je primer odgovorne socijane politike sa naše strane i rešavanja problema, a sa druge strane reakcija na sve one neodgovorne izjave o ukidanju narodnih kuhinja i o tome da ne brinemo o luidma kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Mali i ponovio da neće biti ukidanja narodnih kuhinja.

Mali je juče najavio da će od danas svih 40 punktova narodne kuhinje u Beogradu biti snabdeveno hranom, koja je obezbeđena zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama.

Kako je objašnjeno, deljenje obroka u narodnim kuhinjama u Beogradu bilo je obustavljeno, usled problema sa procedurom javne nabavke za hranu, a grad je isplatio po 5.040 dinara po korisniku, kako bi mogli da kupe hranu, dok narodne kuhinje ne budu snabdevene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: