Srbi oteti u gradu koji drže bivši pobunjenici

U gradu Sabrat gde su oteti srpski državljani deluje organizacija koja je prošle godine osvojila Tripoli.

Izvor: B92

Nedelja, 08.11.2015.

19:05

Default images
screenshot

Paravojna formacija pod nazivom Fažr Libija je prošle godine ušla u prestonicu Libije i postavila svoju vladu i parlament, prethodno je učestvovala u svrgavanju režima Muamera el Gadafija, a navodno važi za protivnika Islamske države.

Grad Sabrat je svetskoj javnosti postao poznat posle terorističkog napada u Egiptu, kada je Saif al Din Rezgui ubio 21 turistu.

On je u tom gradu preuzeo oružje kojim je izvršio napad.

Sabrat se nalazi na 60 kilometara od Tripolija i stotinak od Ras Ždira, glavnog graničnog prelaza između Libije i Tunisa.

Nalazi se u regionu koji je poznat po širokoj mreži grupa koje su formirala nekadašnja nomadska plemena koja žive od krijumčarenja i šverca preko granice.

Dvoje srpskih državljana je oteto u nedelju, a tom prilikom je otvorena vatra na vozila Ambasade Srbije u kojoj se nalazio i ambasador Srbije Oliver Potežica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: