"Tolerancija Vučića prema SPS nije beskrajna"

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković izjavio je da su koalicioni odnosi SNS i SPS veoma zategnuti.

Izvor: B92

Utorak, 03.11.2015.

23:20

Default images
Foto: Beta/AP

On je ocenio i da je pitanje koliko će trajati tolerancija lidera SNS i premijera Aleksandra Vučića.

"Tolerancija SNS i Vučića nije beskrajna, ali mi još ne znamo koji je to trenutak i kriterijum kada ona prestaje", rekao je Dejan Vuk Stanković za agenciju Beta i dodao da se trenutno koalicija održava na spremnosti lidera dve stranke da sarađuju.

Prema njegovim rečima, Vučića i lidera socijalista Ivicu Dačića povezuje "nužnost rešavanja problema i izazova", kao što su diplomatska kriza oko Kosova, priprema budžeta, dolazak Međunarodnog monetarnog fonda i saradnja sa OEBS-om.

"Evidentno je da stranke samostalno ne bi prihvatile saradnju, njihovi odnosi su trenutno duboko narušeni i zategnuti", ocenio je on.

Podsetio je da su se loši odnosi u koaliciji videli i tokom objavljivanja snimaka sastanka Dačića sa osuđenim za šverc kokaina Rodoljubom Radulovićem, ali i da ih dokazuju postupci funkcionera SPS-a Branka Ružića i funkcionerke SNS-a Zorane Mihajlović.

Ružić se nedavno slikao sa navijačem koji je pogrdno govorio o premijeru u direktnom prenosu na RTS, a Zorana Mihajlović je ranije danas izjavila da su socijalisti bednici, koji poslednjih meseci izgovaraju laži i prave žrtve od sebe.

"Ta politička provokacija Branka Ružića bila je ne tako mala, a postupak Zorane Mihajlović iako oštar, negde je opravdan. To je sve farsa usputnog koalicionog medijskog političkog vatrometa koji služi za dokazivanje lojalnosti sopstvenoj partiji, ali i za pokazivanje toga ko kosi, a ko vodu nosi", rekao je Dejan Vuk Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: