Lider Hezbolaha pohvalio palestinski ustanak

Lider libanskog Hezbolaha šeik Hasan Nasralah označio je nasilje u Izraelu "obnovljenom intifadom", ocenivši da je to nada za spas Palestinaca.

Izvor: B92

Nedelja, 18.10.2015.

14:26

Default images
Foto: Beta/AP

Njegova poruka emitovana je danas u Bejrutu, preneo je Asošijeted pres. Nasralah je rekao da talas novih napada protiv Izraelaca predvodi "mlada generacija" Palestinaca, koji veruju u "otpor" i koji se moraju podržati u čitavom regionu.

Palestinci skoro svakodnevno napadaju izraelske civile i vojnike i ti napadi su se iz Jerusalima proširili na Zapadnu obalu i u Izraelu.

U poslednjih mesec dana ubijeno je osam Izraelaca, mahom u palestinskim napadima nožem, a za to vreme poginulo je oko 40 Palestinca od izraelske vatre, uključujući 19 onih koje je Izrael označio kao napadače. Ostali su ubijeni u sukobima s izraelskim snagama bezbednosti.

"Svačija je odgovornost da stane uz to i pomogne, svako u skladu sa svojim mogućnostima, sposobnostima i okolnostima", rekao je Nasralah.

Izraelska vojska i gerilci Hezbolaha ratovali su mesec dana u leto 2006. godine i ostali ljuti neprijatelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: