"Azilni sistem Hrvatske raspao se za dva dana"

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da se azilni sistem Hrvatske raspao za dva dana, dok sistem Srbije traje više od pet meseci i primer je zemljama EU.

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

18:32

Default images
Foto: Beta

Vulin je, reagujući na izjavu hrvatskog ministra policije Ranka Ostojića da je uveren da su Grci, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić i (premijer Majdarske Viktor) Orban sklopili pakt, poručio da je steta što napor koji je Ostojić ulozio za smišljanje nove zavere, nije uložio u zbrinjavanje migranata.

"Najnovija teorija zavere ministra Ostojica ovaj put obuhvata premijera Mađarske, Grcke i naravno Srbije. I ovaj put marsovci su nepravedno izostavljeni iz zavere koja se neprekidno ponavlja u njegovoj glavi", naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Vulin je poručio da Ostojić "nikako da shvati" da je svaki migrant koji je stigao u Hrvatsku ili Mađarsku prošao kroz Srbiju, gde je bio registrovan, lečen, bezbedan i slobodan i da niko u Srbiji zbog stotina hiljada popisanih migranata nije zatvarao granice, pretio susedima i okrivljavao druge zemlje.

"Nadam se da će Ostojić do kraja kampanje pronaći neku temu, a da nije Srbija i krivca za svoje promašanje, a da nije Aleksandar Vučić", poručio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: