"SAD krive za izbegličku tragediju"

Zamenici šefa poslaničkog kluba u Bundestagu nemačke partije Levica, Sara Vagenkneft i Ditmar Barč, optužili su SAD da su glavni uzročnik izbegličke tragedije.

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2015.

23:51

Default images
Foto: Beta/AP

Oni zahtevaju od Vlade u Berlinu da deluje i da, u najmanju ruku, traži od Bele kuće učešće u troškovima za smeštaj izbeglica.

"Zapadne države, pod vođstvom Amerike, destabilizovale su čitave regione...", navodi se u jednom dokumentu te partije koji će sledeće sedmice biti javno predstavljen, prenose nemački mediji.

U dokumentu piše da su bande ubica, poput Islamske države, indirektno podržane i od nemačkih saveznika i naglašava da su milioni ljudi izloženi brutalnim ratovima i građanskim ratovima.

"Ako bi Vlada u Berlinu imala najmanju meru hrabrosti, ona bi od Amerike, kao glavnog uzročnika izbegličke tragedije, zahtevala u najmanju ruku učešće u troškovima", navodi se u dokumentu, prenose večeras nemački mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: