Petak, 04.09.2015.

10:28

Voda u K. Mitrovici i Zvečanu nije za piće

Kosovska Mitrovica i Zvečan dobili su oko podneva vodu, ali je građanima preporučeno da je koriste samo kao tehničku dok ne stignu svi rezultati ispitivanja.

Izvor: Tanjug

Default images

U četvrtak uveče jedna osoba je u reku Ibar prosula određene hemikalije.

Ta osoba je uhapšena i određen joj je pritvor do 48 sati a iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici preporučeno je građanima da vodu iz vodovoda ne koriste za piće.

Spec. dr Ljiljana Anđelković iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici izjavila je novinarima da je obavljeno uzorkovanje vode i da se ona od danas može koristiti samo kao tehnička.

Uradili smo i običnu i proširenu hemijsku analizu, rezultati su stigli pre jedno pola sata i po svim parametrima koji su završeni, oni ukazuju da je voda hemijski ispravna za piće, rekla je ona.

Naglasila je da što se tiče hemijske supstance pentana, te analize se obrađuju i rezultati će biti poznati sutra do kada se građanima preporučuje da vodu sa vodovoda koriste samo kao tehničku.

Anđelkovićeva je dodala da građani treba da budu spokojni jer supstanca koja se izlila u Ibru najverovatnije nije zagadila kanal Ibar - Lepenac koji napaja vodovod u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu.

Sa druge strane kao preventivu, mi smo rekli da se voda ne koristi danas za piće, ali samo kao preventiva i na neki način da se umire ti građani do sutrašnjeg dana, kada ćemo dobiti analize i tada ćemo da vidimo da li je postojala ta sumnja na pentan ili ne, kazala je ona.

Direktor JP "Vodovod - Ibar" Miodrag Ralić rekao je Tanjugu da su u četvrtak veče isključili snabdevanje vodom Kosovske Mitrovice i Zvečana zbog sumnje da je voda neispravna za upotrebu.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je jedno lice iz Zubinog Potoka sinoć lišeno slobode jer je prosulo određenu količinu hemikalije koja je dospela u reku Ibar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: