Utorak, 04.08.2015.

12:49

VICE: Jahači Oluje - Knin, avgust 1995

Na 20. godišnjicu akcije Oluje u kojoj je sa teritorije Hrvatske proterano više od 200.000 Srba autori pišu za VICE njihova iskustva iz 1995. godine.

Izvor: B92

Default images

"Bilo je jako rano kada su me probudile eksplozije praćene lomljavom stakla. Plotun od nekoliko granata je pao jako blizu. Odmah mi je bilo jasno o čemu se radi jer nije bio prvi put da nas gađaju topovima, a jednom su čak pogodili 20 metara udaljenu zgradu.

Ipak, samo sam im opsovao mater i okrenuo se kako bih nastavio sa spavanjem. Pizda vam materina, igrali smo briškulu do jedan ujutro, a vi ste se našli pametni ratovati u zoru. Spava mi se ljudi, 'de odložite to malo za oko podneva. A onda me je mlađi brat Aco povukao za nogu i razdrmao. Izderao se:" Budalo jedna, oblači se!"

Tako je počela Oluja", piše VICE.

Ostatak teksta pročitajte na VICE.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: