Nikolić i garda idu na paradu u Kinu

Predsednik Srbije prisustvovaće vojnoj paradi u Kini 3. septembra u čast pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i japanske predaje, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Petak, 24.07.2015.

07:00

Default images
Foto: Tanjug

U defileu kroz srce Pekinga, učestvovaće i pripadnici Vojske Srbije s jednom jedinicom garde, pišu "Novosti".

Tokom višednevne posete Kini, Nikolić će se sastati sa prvim predsednikom Kine Si Đinpingom, sa kojim će, između ostalog, razgovarati o zajedničkim infrastrukturnim projektima, pre svega o brzoj pruzi Beograd - Budimpešta za čiju su izgradnju zainteresovane kineske firme.

"Novosti" podsećaju da je kinesko Ministarstvo nacionalne odbrane uputilo još u aprilu zvaničan poziv pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da dođu na paradu, s obzirom na doprinos naše zemlje pobedi nad fašizmom, ali i zbog tracicionalno dobrih odnosa dve zemlje i vojske.

Iako detalji još nisu utanačeni, po sličnom scenariju kao za paradu u Moskvi, plan je da jedna jedinica naše garde, uz nekoliko predstavnika drugih vidova vojske otputuje u Peking krajem avgusta kako bi se uvežbali sa domaćim vojnicima i vojnicima "gostima", piše beogradski dnevni list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: