"Da kažemo SAD da smo na EU putu"

Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je da će Srbija ukoliko prenese SAD da je na putu EU integracija, dobiti njihovu podršku.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2015.

08:33

Default images

Miščević je rekla da su SAD velika svetska sila i da, ako je Srbija ima za partnera i saradnika, koji je zainteresovan za ulaganje i razvoj, ne samo u ekonomskom, nego i u političkom smislu i ako uspe da im kaže da je na strateškom pravcu evropskih integracija, dobiće njihovu podršku.

Povodom posete premijera Aleksandra Vučića SAD, Miščević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, podsetila da SAD nisu članica EU, ali da su najvažniji i ekonomski, ali i politički partner EU.

"Ne može Amerika doneti odluku, ali i te kako može preneti dobar osećaj svega onoga o čemu će i premijer govoriti i predstaviti šta je do sada urađeno, posebno u domenu vladavine prava i izmena zakona koji nas približavaju evropskim standardima, a kako bi smo postali interesantni za investitore", rekla je Miščević.

Ona je dodala da očekuje i razgovore o važnim političkim pitanjima kao što je regionalna stabilnost, o čemu je ovih dana bilo žive dipomatske aktivnosti i upoznavanje sa rezultatima dijaloga između Beograda i Prištine.

Ona je ukazala na nepodeljenu ocenu da Srbija predstavlja najznačajniju državu u regionu na Zapadnom Balkanu i dodala da očekuje da upoznati sa svim što je rezultat dijaloga između Beograda i Prištine.

"Ovo je odlična prilika da na pravom mestu u Vašingtonu premijer predstavi šta je Srbija do sada uradila. To je najbolji način da se pokaže zašto je važno da Srbija ide dalje", istakla je Miščević.

Govoreći o posetama Vučića vodećim američkim kompanijama, Miščević je dodala da je Srbija na mapi mala država i za velike svetske kompanije i da je to prilika da najviša politička ličnost u Srbiji predstavi šta su mogućnosti i potencijali, garantujući da je Srbija pravo mesto za ulaganje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: