Đurić: Ne sme biti bekstva od pravde

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je povodom odlaganja sednice skupštine o Specijalnom sudu, da ne sme biti bekstva od pravde.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

13:52

Default images
Foto: Beta, AP

"Srbija čvrsto stoji iza osnivanja Specijalnog suda. Nema i ne sme biti bekstva od pravde, ratni zločin ne zastareva. Oni koji su odgovorni treba da budu izvedeni pred lice pravde", rekao je on u izjavi Tanjugu.

Đurić je naveo da Srbija u političkom smislu podržava svaki korak koji nas približava tome - osnivanje Specijalnog suda, procesuiranje onih koji su odgovorni za zločine.

On je poručio da je neophodno da se kosovska skupština što skorije bavi ovim pitanjem.

Sednica Skupstine Kosova, na kojoj je trebalo da se razmatraju ustavni amandmani za formiranje Specijalnog suda za ratne zločine bivše OVK-a, odložena je na zahtev Demokratske partije Kosova (DPK) zato što, kako je rečeno, poslanicima nije dostavljen materijal iz Brisela o Specijalnom sudu.

Dodatno razjašnjenje reči genocid, koja na zahtev nekih zemalja EU stoji u Nacrtu zakona, je razlog odlaganja skupštine o Specijalnom sudu, navodi Driton Lajci.

Prištinski mediji su danas pisali da je moguće odlaganje sednice parlamenta na kojoj se odlučuje o Specijalnom sudu zbog velikih pritisaka i istovremenog protesta bivših boraca OVK.

Uskoro se oglasio i potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović koji je izrazio žaljenje što je otkazana sednica o Specijalnom sud i naveo da on ne samo važan za Srbe na Kosovu, već i Albance podjenako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: