Finska: Misteriozna strana podmornica

Ratna mornarica Finske je navela da bi „podvodni objekat" zbog kojeg je u teritorijalnim vodama bacila dubinske bombe upozorenja mogla biti strana podmornica.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2015.

16:56

Default images
Foto: Thinkstock

U objavljenom dokumentu se navodi da prisustvo "podmornice ili podvodne aktivnosti" 27. i 28. aprila u moru kod Helsinkija ne može biti isključeno, mada tehničke analize nisu pružile dovoljno dokaza to.

Incident je usledio posle traganja za stranom podmornicom u švedskim vodama u oktobru, kada je zabeležen porast vojne aktivnosti u baltičkom regionu, s nekoliko navoda o povredi vazdušnog prostora i povećanom prisustvu ruskih vojnih brodova.

"Misteriozna podmornica " viđena je krajem aprila u, kako se navodi, trenutku rasta vojnih tenzija sa prvim susedom Rusijom.

"Ispaljene bombe nemaju za cilj da oštete cilj, već da cilj zna da je primećen", rekao je tada finski pomorski oficir Olavi Jantunen za lokalni medi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: