AMSS: Oprez zbog kiše i pljuskova

Promenljivo vreme, kiša ili povremeni pljuskovi u velikoj meri otežavaju prohodnost na pojedinim putevima, a AMSS savetuje opreznost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

19:55

Default images
freeimages.com

Savet se posebno odnosi vozače koji putuju putevima u planinskim predelima, dužinom rečnih tokova, kroz stenske useke i klisure.

Kako je navedeno u saopštenju, opreznost se savetuje na putevima koji pored intezivnih radova na sanaciji klizišta i uklanjanju odrona zemlje i kamena sa kolovoza predstavljaju veliku opasnost u vožnji, a na pojedinim su i uzrok prekida u saobraćaju.

Iz AMS S podsećaju i da se tokom večeri, prema rečima meteorologa, očekuje novi talas padavina sa grmljavinom, tako da zbog moguće veće količine vode na kolovozu kretanje vozila može biti otežano i usporeno pa se savetuje vozačima da budu oprezni tokom noćne vožnje, kao i da prilagode brzinu uslovima na putu.

Na autoputevima i državnim putevima I reda trenutno nema vanrednih zastoja, a ni posebnih prekida, sem na deonicama gde je zbog radova izmenjen režim saobraćaja.

Prema podacima Uprave granične policije zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima kreću se u intervalima od 15 do 30 minuta.

U saopštenju je istaknuto i da je prema informacijama JP ''Putevi Srbije'' na deonicama na kojima su započeti radovi režim saobraćaja izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Kako je navedeno, od danas pado 30. maja obavlja će se radovi na čišćenju i pranju mosta Gazele na državnom putu I A reda od 22 do šest sati u smeru ka Šidu i u smeru ka Beogradu.

Radovi se izvode u zaustavnoj (krajnjoj desnoj) traci i preticajnoj kolovoznoj traci, a saobraćaj se preusmerava na vozne kolovozne trake u oba smera.

U saopštenju je istaknuto i da su završeni radovi na državnom putu I A reda br. 1, na rehabilitaciji mosta preko reke Belice, deonica Batočina-Jagodina, da je sa autoputa uklonjena saobraćajna signalizacija te da se saobraćaj odvija nesmetano u oba smera autoputa.

Istaknuto je i da će do sutra od sedam ujutru do 18 sati, zbog radova na redovnom održavanju biti izmenjen režima saobraćaja na delu državnog puta I A reda broj 1 (autoput E-75), na delu od petlje Velika Plana do petlje Požarevac, u smeru Niš-Beograd.

Za vreme izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj obavljati preticajnom (brzim) trakom.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: