"Činimo sve da oslobodimo Ruse"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Rusija preduzela sve potrebne mere da bi oslobodila dvojicu svojih državljana zarobljenih u Ukrajini.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

13:40

Default images
Foto: Beta/AP

"Oni su ruski državljani u pritvoru i u tom smislu ruska strana preduzima sve neophodne mere da ih oslobodi", prenela je njegovu izjavu agencija RIA Novosti.

Ta dvojica Rusa su, navodi Rojters, izjavili da su u Ukrajini bili u misiji za račun ruske armije, što je u suprotnosti sa zvaničnom Moskvom koja kaže da su tamo boravili privatno.

Foto: Beta/AP
Rusija negira svoje vojno učešće u ukrajinskoj krizi, u kojoj je poginulo više od 6.100 ljudi u borbama između vladinih snaga i proruskih snaga na istoku Ukrajine, navodi britanska agencija.

Agencija Frans pres je prenela saopštenje OEBS-a da su dvojica Rusa koje su privele ukrajinske snage za vreme borbe na istoku zemlje, priznali da su pripadnici ruskih oružanih snaga.

"Oba čoveka tvrde da su pripadnici jedinice oružanih snaga Ruske Federacije. Obojica tvrde da su u Ukrajini bili u izviđačkoj misiji. Obojica su bili naoružani, ali nisu dobili naređenje da učestvuju u borbi", saopštio je OEBS nakon što su njegovi predstavnici u kijevskoj bolnici razgovarali sa dvojicom uhapšenih, ranjenih Rusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: