"Odluka o Šešelju verovatno stigla"

Situacija u slučaju Vojislava Šešelja je neuobičajena, ali dolazak Serža Bramerca u Beograd ne bi trebalo da bude u vezi sa njim.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

20:25

Default images
foto: Tanjug

To je gostujući u vestima B92 rekao advokat Toma Višnjić, uz napomenu da veruje da Žalbeno veće nije koordinisano sa tužiocem i njegovim aktivnostima.

“Naravno da je ova situacija dosta neuobičajena, s obzirom na to da imamo potvrdu da je odluka stigla, ali zvanični izvori to ne potvrđuju. To može da znači da odluka postoji, da je poverljiva i da niko ne želi da se izjašnjava o njoj, a takođe može da znači i da ne postoji i da je to samo informacija za medije“, kaže Višnjić.

Navodi o tome da je u Beograd iz Haga stigla odluka da Šešelj mora da bude vraćen u Hag do utorka 26. maja pojavili su se u petak.

“Imajući u vidu ko je potvrdio informacije, pre verujem da ta odluka zaista postoji. Dolazak Bramerca u Beograd mi se čini nepovezanim sa odlukom Žalbenog veća jer verujem da je ono nekoordinisano sa tužiocem“, navodi Višnjić.

Takođe, u petak je objavljeno da će glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc boraviti u Srbiji u ponedeljak i utorak.

“Ne znamo kakav je sadržaj odluke, teško je prognozirati šta u njoj stoji kao nalog. Može da postoji direktan nalog za hapšenje i privođenje, ali i za otvaranje procedura. Svaka država ima pravo da ceni svoje interese, kao i interese prava osuđenog ili optuženog lica“, zaključio je Višnjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: