Utorak, 19.05.2015.

10:14

HR: Poternica za "Martićevcima"

Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu za ratne zločine protiv dvojice državljana Srbije, piše Jutarnji list.

Izvor: Jutarnji list

Default images

Prema navodima zagrebačkog medija, oni su optuženi da su kao pripadnici “Martićeve policije” počinili zločine nad hrvatskim zarobljenicima 1991. i 1992. godine u Staroj Gradiški.

Njihova imena nisu objavljena, ali je navedeno da imaju 59 i 66 godina, da se nalaze u Srbiji, kao i da je za njima izdata međunarodna poternica i određen istražni zatvor.

Dvojicu Srba, za koje se tvrdi da su bili članovi jedinice pod vođstvom haškog optuženika Milana Martića, Hrvatska sumnjiči da su u Staroj Gradiški držali u neprimerenim i neljudskim uslovima 36 pripadnika aktivnog i rezervnog sastava Policijske stanice Slunj i Zbora narodne garde.

Navodi se da su oni kao čuvari logora, zajedno sa drugim nepoznatim čuvarima, psihički maltretirali zarobljenike, polivali ih hladnom i toplom vodom, uskraćivali im hranu i vodu i fizički iz zlostavljali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: