Le Pen ima rešenje za migrante?

Francuska bi trebalo da vraća imigrante preko Sredozemnog mora u zemlje polaska kako bi ih sprečila da se ukrcavaju na opasna putovanja nesigurnim brodovima.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 03.05.2015.

17:12

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

To je izjavila liderka francuskog desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen.

Kritikujući evropski politiku prema imigrantima, Le Penova je rekla za francuski radio Evropa 1 da bi Francuska trebalo da vraća imigrante nazad u zemlje polaska kako bi "krijumčari znali da se nijedan imigrant neće iskrcati na (francuske) obale".

Dok se Italija bori s prilivom migranata, italijanska krajnja desnica predvodjena strankom Severna liga, takodje se zalaže za radikalne promene u odnosu prema ovom problemu.

Kako je danas saopštila italijanska obalska straža, blizu 3.700 migranata je spaseno iz brodova blizu obala Libije u subotu i rano jutros.

Svi spaseni migranti prebačeni su do italijanske obale, a neki su stigli do ostrva Lampeduza, na krajnjem jugu Italije, tokom noći, rekao je portparol obalske straže, a preneo Rojters.

Oko 170.000 migranata ušlo je u EU preko Italije prošle godine, a na opasnom putu više od 3.000 je izgubilo život, navela je britanska agencija.

Prema zvaničnim podacima, tokom prva dva meseca ove godine, dolasci migranata su bili za 43 odsto veći u poredjenju sa istim periodom 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: