Nikolić primio nove ambasadore

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Bangladeša, Urugvaja, Malte, Jamajke i Laosa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

13:10

Default images
Foto: Tanjug

Ovi ambasadori pokrivaju Srbiju na nerezidencijalnoj osnovi.

Grupnoj predaji akreditivnih pisama u Palati Srbija prisustvovali su ambasadori Bangladeša Mohamed Šadat Hosain, Urugvaja Manuel Gonsalo Vieira Merola, Malte Piter Toledo, Jamajke Margaret Džobson i Laosa Pukao Pomavongsa.

Predsednik Nikolić je, obraćajući se ambasadorima, poručio da je Srbija kao svoj strateški cilj odredila članstvo u Evropskoj uniji, ali da istim elanom želi da neguje i razvija dobre odnose sa svim zemljama sveta.

"Želja je i opredeljenje Srbije da bude pouzdan i iskren partner vaših zemalja i da sa njima kontnuirano unapređuje saradnju u svim oblastima", istakao je on.

Nikolić je, takođe, izrazio uverenje da, kako je rekao, odavno uspostavljene prijateljske veze između naših zemalja i naroda predstavljaju čvrstu osnovu za dalje unapređenje sveukupne bilateralne saradnje.

"Sigurni smo da bi jačanje ekonomske saradnje naših zemalja, za koju postoje brojne mogućnosti, bilo od obostranog interesa i na dobrobit naših prijateljskih naroda", zaključio je predsednik Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: