Kruševac: Voda ispravna za piće

Kruševački zavod za javno zdravlje saopštio je se da voda iz gradskog vodovoda, nakon pet dana nestašice, može koristiti za piće.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

13:09

Default images
Foto: Thinkstock

"Rezultati laboratorijskih analiza uzoraka vode za piće iz mreže gradskog Vodovoda od 24. aprila pokazuju fizičko-hemijsku i mikrobiološku ispravnost. Na osnovu dobijenih rezultata voda u mreži gradskog vodovoda u Kruševcu se može koristiti za piće i pripremanje hrane" saopšteno je danas iz kruševačkog Zavoda.

Većina Kruševljana u utorak i sredu uopšte nije imala vodu, prvog dana zbog planskog isključenja radi ugradnje merača protoka na magistralnom cevovodu u Lipovcu, a potom u sredu zbog dve havarije nastale nakon puštanja vode u sistem.

Voda za tehničku upotrebu puštena je u četvrtak ujutru, a do kasno popodne su je dobili svi korisnici, tog dana u Kruševcu zbog prethodne nestašice, nisu radile škole i vrtići, a nastava je u petak normalizovana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: