"MUP da objavi sve o Jankoviću"

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić apelovao je da MUP objavi sve dokumente o slučaju samoubistva od pre 22 godine u stanu Saše Jankovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

14:53

Default images
Foto: Tanjug

Kako je Šabić naveo, dobro je što se MUP odazvao njegovom prethodnom apelu i što je objavio dokumente koji u potpunosti na nesporan način potvrđuju da je oružje bilo potpuno legalno, ali smatra da treba objaviti i sve druge relevantne dokumente iz kriminalističke obrade.

"Imajući u vidu značaj pune istine i potrebu da se s njom u skladu sačuva ne samo lični dignitet Saše Jankovića, nego i institucije Zaštitnika građana, apelujem da se objave i svi drugi relevantni dokumenti", naveo je Šabić u pismu ministru unutrašnjih poslova.

On je precizirao da treba objaviti rezultate poligrafskog ispitivanja za Sašu Jankovića konkretno, kao i za druga dva lica koja su bila podvrgnuta ispitavanju, bez ličnih podataka.

Takođe, izveštaj o rezultatima parafinske rukavice za pokojnog P.G., dokumente koji sadrže zaključke nakon sprovedene kriminalističke obrade, kao dokumente koji sadrže rezultate revizije kriminalističke obrade.

On je rekao da je juče, povodom tvrdnji da je samoubistvo izvršeno 'nelegalnim' pištoljem Saše Jankovića, ocenio da je potrebno što pre okončati ovu "mučnu i štetnu priču" i apelovao na MUP da objavi sve podatke o vlasništvu tog pištolja.

Kako je naveo, dobro je što se MUP odazvao apelu i što je objavio dokumente koji u potpunosti na nesporan način potvrđuju da je oružje bilo potpuno legalno.

"Međutim, MUP je, pozivajući se na mene, iako se moja sugestija odnosila na objavljivanje onih dokumenata koji dokazuju da su tvrdnje o nelegalnosti oružja potpuno neosnovane, pored podataka o oružju objavio i jedan broj drugih dokumenata iz kriminalističke obrade", kaže Šabić.

On je naveo da kod takvog opredeljenja ostaje nejasno zbog čega nisu objavljeni i svi, kompletni dokumenti iz kriminalističke obrade, budući da to može, kako je rekao, makar i kod malog dela javnosti, za posledicu imati održavanje nepotrebnih dilema i nejasnoća.

"U interesu istine i atmosfere neophodne demokratskom društvu, očekujem da MUP i ove podatke objavi u najkraćem mogućem roku", naveo je Šabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: