DS dužna još 29 miliona dinara

Račun Demokratske stranke je na jučerašnji dan bio blokiran za nešto malo više od 29 miliona dinara, pokazuju podaci Narodne banke Srbije, piše Danas.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

07:30

Default images

Blokada računa demokrata, zbog kredita uzetih za kampanje, traje više od godinu, a u DS kažu da očekuju da će iz nje izaći najkasnije za mesec i po dana.

"Sav novac koji nam je dolazio na račun je preusmeravan na vraćanje duga. Svoje obaveze prema Razvojnoj banci Vojvodine smo izmirili. Od te banke smo uzeli 360 miliona dinara, a vratili 480 miliona. Prema proračunu banke dugujemo im još nešto malo novca, ali što se nas tiče vratili smo svoj dug. Računica ljudi koji se bave finansijama u DS je da ćemo izaći iz blokade u narednih mesec ili mesec i po dana", objašnjava Aleksandra Jerkov, portparol DS.

Ona kaže da DS ima samo jedan račun, odnosno da nema alternativnih rešenja.

Na pitanje kako DS s blokiranim računom plaća struju, isplaćuje plate i obavlja svoje redovne aktivnosti, ona kaže da s vremena na vreme stranka izađe iz blokade i plati svoje obaveze, a dok je u blokadi stvaraju se dugovi za sve, ne samo za struju.

Premijer Aleksandar Vučić je ocenio da jeste problem to što su blokirani računi fudbalskih klubova kao i da jeste problem to što ti klubovi posluju, ali i upitao da li sada to znači i da treba ukinuti DS zato što je i ona u blokadi.
Jerkov ovu premijerovu izjavu komentariše rečima da je očigledno da premijer ima potrebu da "udari" na DS jer se posle tri godine pokazalo da nema hrabrosti da uradi jedinu stvar o kojoj priča već tri godine, a to je privatizacija klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: