"Babić zainteresovan samo za sebe"

SDS tvrdi da je šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić zainteresovan samo za ono što se njega lično tiče, ali ne i za posledice svog ponašanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

19:49

Default images

SDS je to saopštila reagujući na izjavu u kojoj Babić najavljuje kontratužbu protiv šefa poslaničke grupe SDS Marka Đurišića, ukoliko ga lider SDS Boris Tadić bude tužio.

Tim odgovorom je, smatraju u SDS, Babić pokazao da je zainteresovan samo za ono što se tiče njega lično, ali ne i za društvene i političke posledice svog ponašanja i retorike.

"Takvim pristupom on šalje poruku da ne bi pokrenuo tužbu u svrhu zaštite zakona, već da bi instrumentalizovao zakonsko sredstvo u svrhu političke osvete", rečeno je u saopštenju.

Babić je, dodaje se, i u svom odgovoru nastavio sa vređanjem i obnavljanjem svoje "radikalske retorike" nazivajući ton Đurišića "mudžahedinskim".
"Istovremeno najava kontratužbe bi mogla da vodi zaključku da je on i danas radikal ne samo po stilu i retorici, već i po odbrani zločina iz vremena vlasti Slobodana Miloševića, jer najavljuje pokretanje tužbe protiv onih koji podsete na te zločine", smatra SDS.

SDS tvrdi i da je očigledno "da vladajuće stranke smatraju da im legitimitet, koji su dobile glasovima građana na izborima, daje za pravo da krše zakone, Ustav i demokratske vrednosti".

Šef poslanika naprednjaka juče je izjavio da će u slučaju da ga SDS tuži, reagovati kontratužbom zbog besmislica iznetih na račun Aleksandra Vučića i SNS.

"Vrlo rado ću se odazvati tužbi zato što verujem u pravosudni sistem ove zemlje, ali ću takođe odreagovati i kontratužbom protiv šefa poslaničke grupe SDS Marka Đurišića za besmislice i optužbe koje su iznete u mudzahedinskom tonu protiv Aleksandra Vučića i SNS", rekao je tada Babić Tanjugu.

Prethodno je SDS saopštila da će Tadić pokrenuti tužbu protiv Babića zbog javno izrečene optužbe da je "naručio sva ubistva u Beogradu do 2012. godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: